În ziua în care mergi la vaccinarea împotriva COVID-19 este nevoie de pregătiri speciale sau îţi poţi vedea de activităţile din orice zi obişnuită? HotNews.ro a stat de vorbă cu medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, care a explicat că în ziua vaccinării "nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară".

 

"Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România - cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna - nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri", dă asigurări medicul.

 

"Vaccinul acesta este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Nu avem nevoie de nimic suplimentar. Persoana care merge la vaccinare poate să mănânce ce îşi doreşte, poate să aibă activităţi zilnice obişnuite, nu este absolut niciun fel de problemă", explică medicul Gindrovel Dumitra.

 

Întrebat dacă în seara de după ce s-a vaccinat o persoană poate consuma un pahar de alcool - vin, bere sau o altă băutură - medicul Gindrovel Dumitra răspunde "categoric da."

 

Singurul caz în care vaccinul este contraindicat, dar numai temporar, este acela în care suferim de o boală infecto-contagioasă febrilă, situaţie în care vaccinarea trebuie amânată, potrivit medicului.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro