Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat marţi un regulament pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, prin care se reduce timpul efectiv de punere în funcţiune a racordării la sistemul de distribuţie, dar şi costul racordării.
”În contextul evoluţiilor cadrului legislativ naţional, ANRE se află într-un proces de actualizare şi revizuire a cadrului legal necesar desfăşurării activităţilor în sectorul gazelor naturale şi este necesară iniţierea demersurilor privind crearea noului cadru de reglementare privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor natural”, a informat miercuri autoritatea, într-un comunicat.
Regulamentul stabileşte etapele şi condiţiile de racordare a solicitanţilor la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, printr-un proces unitar, transparent şi nediscriminatoriu şi se aplică de către operatorii sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, de operatorii economici autorizaţi de ANRE în relaţia cu solicitanţii care doresc racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale sau modificarea instalaţiei de racordare, precum şi de verificatorii de proiecte atestaţi ANRE care doresc să verifice documentaţiile tehnice/proiectele tehnice aferente racordării, extinderii şi/sau a redimensionării obiectivelor/conductelor de distribuţie a gazelor naturale, după caz.
Regulamentul urmăreşte reducerea timpului de realizare şi de punere în funcţiune a racordării la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, precum şi reducerea costului racordării şi de realizare a extinderii şi/sau redimensionării obiectivelor/conductelor de distribuţie a gazelor naturale prin prisma introducerii competiţiei între operatorii economici autorizaţi ANRE, aleşi de solicitanţi.
De asemenea, cererile de racordare şi documentele pot fi depuse prin e-mail, fax, poştă sau personal la sediul operatorului sistemului de distribuţie a gazelor naturale.
Regulamentul permte şi monitorizarea de către ANRE a activităţii operatorilor de distribuţie a gazelor naturale, a operatorilor economici autorizaţi ANRE precum şi a verificatorilor de proiecte atestaţi ANRE care prestează în cadrul procesului de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale etc.
Regulamentul permite totodată creşterea competitivităţii în ceea ce priveşte modul de realizare a racordării, a extinderii şi/sau redimensionării obiectivelor/conductelor de distribuţie a gazelor naturale prin reducerea timpilor de realizare.
”Acesta instituie posibilitatea realizării activităţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor din sistemul de distribuţie a gazelor naturale prin intermediul operatorilor economici autorizaţi ANRE, precum şi de verificare a documentaţiilor tehnice/proiectelor tehnice de verificatori de proiecte atestaţi ANRE, în regim concurenţial, fără o limitare a accesului pe piaţa a acestor tipuri de lucrări”, spun oficialii ANRE.
Regulamentul privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale va intra în vigoare la data abrogării dispoziţiilor privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1043/2004 pentru aprobarea regulamentului privind accesul la sistemul naţional de transport al gazelor naturale, a regulamentului privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi a regulamentului privind accesul la conductele de alimentare din amonte, cu modificările şi completările ulterioare
ANRE a aprobat noi reguli privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale
26 aprilie 2017
- citeşte totul despre:
- anre,
- reglementat,
- distributie,
- gaze,
- naturale,
- documentatie,
- economic
(78 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Cutremur în România. Este al nouălea din luna decembrie
(12 decembrie 2019)
53 vizualizări
Elevii vor primi mai multă mâncare în anul şcolar 2017-2018
(8 septembrie 2017)
270 vizualizări
Încep probele scrise ale Examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă
(22 august 2016)
427 vizualizări
Zilele de 24 şi 31 decembrie, oficial, libere pentru bugetari!
(13 decembrie 2018)
120 vizualizări
Implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, adoptată cu unanimitate de deputaţi
(4 mai 2017)
237 vizualizări
De unde va putea fi descărcat certificatul digital Covid de la 1 iulie şi ce opţiuni există dacă nu avem acces la internet
(28 iunie 2021)
68 vizualizări
Programul funeraliilor Reginei Ana
(5 august 2016)
270 vizualizări
Circulaţia rutieră pe Valea Jiului este închisă, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, din cauza unei viituri. Debitul râul Jiu a crescut foarte mult.
(26 iunie 2020)
122 vizualizări
O nouă specie de insecte a apărut în Capitală. Tigrul Platanului terorizează bucureştenii
(14 august 2017)
852 vizualizări
Celebrul alpinist român, Zsolt Torok, a murit la 45 de ani. A fost găsit pe o porţiune de creastă abruptă din Munţii Făgăraş
(17 august 2019)
369 vizualizări
Prognoza pe 2 săptămâni! România SE TOPEŞTE la temperaturi caniculare - Cât mai ţine valul de căldură
(9 august 2021)
123 vizualizări
Când intră elevii în vacanţa de Paşte
(24 martie 2017)
371 vizualizări
Curtea Constituţională repune pe rol, joi, dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate
(27 octombrie 2016)
231 vizualizări
NOUA LEGE a salarizării (proiect). Cât ar trebui să câştige profesorii, funcţionarii sau medicii
(22 iulie 2015)
322 vizualizări
Notele şi absenţele elevilor ar putea fi publicate zilnic în "Catalogul Online"
(1 iulie 2014)
272 vizualizări
Al 8 lea deces de coronavirus in Romania!
(24 martie 2020)
127 vizualizări
România, condamnată din nou la CEDO - are de plătit 832.500 euro către 81 de victime ale Revoluţiei
(27 ianuarie 2015)
52 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole