Ordonanţa militară care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă restricţiile impuse de autorităţi pe perioada stării de urgenţă a intrat în vigoare astăzi.

 

A intrat în vigoare ordonanţa care prevede amenzile mai mari pentru cei care încalcă restricţiile

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt acum mai mari şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât au fost până acum.

 

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei, relatează Agerpres.

 

În plus, au fost introduse şi alte sancţiuni pentru persoanele care nu se supun noilor reguli impuse de autorităţi, după cum urmează:

 

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activităţii;
  • desfiinţarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune urmează să fie aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a menţionat într-o declaraţie de presă că autorităţile nu vor mai fi indulgente cu cei care încalcă legea şi vor amenda pe loc persoanele care nu o respectă.

 

Apelul preşedintelui a fost foarte clar şi a spus că legea este foarte clară şi făcută pentru a proteja oamenii şi medicii.

 

De asemenea preşedintele insistă pe păstrarea distanţei sociale şi a igienei personale.

 

„Am pus un accent clar şi ferm pe ce înseamnă impunerea legii. (…) Majoritatea românilor au înţeles aceste lucruri. Cei care nu au înţeles vor fi amendaţi. Pur şi simplu legea se aplică, se impune, nu se discută”, a subliniat şeful statului, într-o declaraţie de presă.

 

 

Sursa: www.mgnews.ro