Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a decis să introducă în carantină oraşele Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir şi Abrud, dar şi comuna Ciugud, din cauza numărului mare de persoane infectate din aceste comunităţi. Măsura va intra în vigoare marţi, la miezul nopţii.

 

Oraşele Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi comuna Ciugud vor intra în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori. Măsura va intra în vigoare în noaptea de luni spre marţi.

 

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menţionate, au fost stabilite prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Mediafax. În interiorul celor şase localităţi vor fi limitate deplasările, vor fi interzise numeroase activităţi economice, culturale şi va fi necesară declaraţia pe propria răspundere.

 

Va fi strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

 

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (Anexă), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

 

Vor fi închise numeroase activităţi economice, mai puţin agenţii economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie precum şi cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu.

 

Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro