Un profesor universitar din Sibiu ar fi uitat că are ecranul partajat cu alţi 42 de studenţi care participau la cursul său on-line şi a început să navigheze pe un site care promovează anunţurile unor prostituate, potrivit unui filmuleţ care circulă online, scrie Turnul Sfatului. Profesorul universitar în discuţie spune că va formula o plângere penală.

La unul din cursurile susţinute în format on-line de către profesorul universitar de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, celor 42 de studenţi care asistau le-a fost ”partajat” ecranul de către cadrul didactic. La un moment dat, însă, în loc de informaţiile relevante pentru curs, studenţii au început să vadă cum profesorul navighează pe un site prin care prostituatele din Sibiu îşi promovează serviciile, potrivit publicaţiei citate.


”A uitat să-şi oprească share-screen-ul şi toată clasa a văzut că se uită, frumos, după…”, este explicaţia unui filmuleţ distribuit în mediul on-line şi în care sunt redate imagini de la cursul la care au participat 42 de studenţi.

Contactat de Turnul Sfatului, profesorul universitar sugerează ideea unui atac informatic:

”Am aflat şi eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleţ. Deocamdată nu ştiu şi nu pot să comentez condiţiile în care a apărut. Ştiu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteş.