Cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate începând cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene, anunţă Societatea Naţională de Medicina Familiei. Organizaţia spune că, deşi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public desănătate, CNAS, Guvernul şi Parlamentul aleg să ignore soarta a peste 25.000 de medici şi asistenţi medicali care oferă servicii medicale întregii populaţii a României, arătând că organismele reprezentative ale medicilor de familie consideră această atitudine o jignire majoră adusă pacienţilor şi profesioniştilor din medicina familiei.
Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Societatea Naţională de Medicina Familiei aminteşte că în 15 noiembrie medicii de familie şi pacienţii lor au manifestat în Piaţa Victoriei împotriva unui "sistem de sănătate deteriorat, deviat de la direcţia firească", iar atunci premierul Mihai Tudose şi-a arătat disponibilitatea pentru dialog şi în prezenţa ministrului Sănătăţii, a ministrului de Finanţe, a preşedintelui interimar al CNAS şi a ministrului Dialogului Social a decis formarea unui grup de lucru cu scopul de a răspunde solicitărilor medicilor de familie.
Medicii spun că, la mai bine de o lună de atunci, constată că principalele revendicări nu şi-au găsit rezolvarea, iar cu excepţia unor minime cosmetizări ale proiectului de Contract-cadru viitor, rezultatele discuţiilor purtate în ultima lună sunt doar promisiuni, amânări, prevederi echivoce, propuneri rămase în analiză şi refuzuri nejustificate ale propunerilor organizaţiilor medicilor de familie.
În locul unei creşteri a procentului alocat asistenţei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat în acest moment în dezbatere în Parlamentul României, prevede o stagnare la 5.8%, atrag atenţia medicii de familie.
"Cei responsabili de reglementările din sistemul de sănătate şi de asigurarea unei finanţări corecte a segmentului de asistenţă medicală primară dovedesc o disponibilitatea extrem de redusă de a modifica ceva consistent. Se constată la propriu că autoritatea prim-ministrului României este sfidată de funcţionărimea unui sistem inert şi rigid, incapabil de ameliorări de substanţă! Deşi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sănătate, CNAS, Guvernul şi Parlamentul României aleg să ignore soarta apeste 25.000 de medici şi asistenţi medicali care oferă servicii medicale întregii populaţii a României. De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri în Coaliţia Solidari pentru Sănătate consideră această atitudine o jignire majoră adusă pacienţilor şi profesioniştilor din medicina familiei", mai spun medicii de familie în comunicatul intitlulat "Prim-Ministrul Mihai Tudose, învins de CNAS".
Societatea Naţională de Medicină Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând cu data de 3 ianuarie 2018 cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.
Medicii de familie anunţă că din 3 ianuarie nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări de sănătate
21 decembrie 2017
(833 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Codruţ Şereş a fost condamnat definitiv
(27 ianuarie 2015)
40 vizualizări
ANOFM: Peste 35.700 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional. În Prahova peste 3.400
(30 octombrie 2018)
100 vizualizări
Guvernul schimbă regulile privind înmatricularea vehiculelor
(21 iunie 2016)
147 vizualizări
Strat nou de zăpadă în masivele Făgăraş şi Bucegi
(18 aprilie 2017)
41 vizualizări
Şoferii care claxonează insistent ar putea să rămână fără permis
(21 ianuarie 2016)
189 vizualizări
Angajaţii Ford Craiova - trimişi în şomaj tehnic
(17 martie 2020)
57 vizualizări
Cum a scapi de amenda pentru rovinietă şi geamuri fumurii
(26 aprilie 2016)
4636 vizualizări
ANRE intervine în disputa privind taxa la poluare pe centrala de apartament
(6 decembrie 2018)
50 vizualizări
Din ordinul ministrului Toader. Condiţii minime în celulă: TV, interfon şi duş cu regulator de temperatură
(25 octombrie 2017)
47 vizualizări
Ordonanţa de urgenţă de prelungire a mandatelor primarilor este neconstituţională, a decis CCR / A fost respinsă şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale
(3 iunie 2020)
118 vizualizări
România are şansa să eradicheze o boală gravă. Frica, indiferenţa şi lipsa banilor ne pun piedici
(5 mai 2022)
14 vizualizări
Autostopul – Ce spune legea despre deplasarea cu maşini de ocazie
(30 iulie 2019)
73 vizualizări
Profilerul care a intrat în mintea lui Gheorghe Dincă: I-a crescut tupeul fantastic după ce a fost analizat de FBI
(16 ianuarie 2020)
323 vizualizări
MApN cumpără căşti şi veste antiglonţ
(5 august 2014)
969 vizualizări
Toate tezele de doctorat din perioada 1990 - 2016 ar putea fi verificate
(26 august 2021)
40 vizualizări
637 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, in Romania!
(14 iulie 2020)
287 vizualizări
E oficial! Când şi cum se întorc elevii fizic la şcoală, de fapt
(29 aprilie 2021)
189 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole