Spitalul Elias din Bucureşti a devenit focar de COVID-19, după ce aproape 30 de angajaţi s-au infectat. Anunţul vine la două zile distanţă după ce Spitalul Floreasca a anunţat aceeaşi veste tristă, în această situaţie fiind testaţi până acum 14 angajaţi. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, acesta va funcţiona potrivit unor restricţii noi, care vor afecta programările şi intervenţiile pacienţilor.
 
Care sunt secţiile afectate până în acest moment
 
Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a anunţat cu părere de rău suspendarea internărilor din secţiile de neurologie şi chirurgie, după ce 26 de angajaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Din păcate, situaţia în spital este una delicată, motiv pentru care se aşteaptă rezultatul a altor 60 de teste pentru a putea adopta un nou set de restricţii.
 
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Spitalului Elias a anunţat anularea internărilor pentru secţiile mai sus menţionate, dar şi despre ce se întâmplă cu pacienţii care se află deja internaţi în secţiile respective.
 
Potrivit informaţiilor transmise, aceşti pacienţi vor fi îngrijiţi până la externare sau vor fi transferaţi după caz. De asmenea, cazurile chirurgicale care nu prezintă urgenţe, vor fi programate după data de 26 octombrie.
 
“Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecţii SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri: Se suspendă activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie, unde au fost depistaţi pozitivi 11 angajaţi, pentru o perioadă de 14 zile.
 
Pacienţii care sunt internaţi în prezent în secţie vor fi trataţi până la externare sau transferaţi, după caz. Se limitează activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezenţa noului coronavirus la 15 dintre angajaţi. Patologia chirurgicală care nu constituie urgenţă va fi rezolvată în condiţii de programare, după această dată”, afirmă sursa citată, potrivit stirileprotv.ro.
 
De asemenea, Spitalul Elias a menţionat faptul că aceste date informative pot fi schimbate pe viitor, având în vedere că o anchetă epidemiologică se află în curs de desfăşurare, fiind aşteptate alte 64 de rezultate.
 
Focar de COVID-19 la Spitalul din Braşov
 
Într-o situaţie disperată se află şi Spitalul Judeţean Braşov, după ce peste 21 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Totul ar fi pornit de la tatăl unui medic care prezenta simptome specifice, dar nu ar fi fost testat în prealabil. În acest moment, a fost demarată o anchetă pentru a descoperi sursa exactă a acestor infectări pe bandă rulantă.
 
”Suntem în faţa unui focar. În acest focar sunt implicaţi atât medici cât şi asistenţi medicali şi infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane”, spune Andreea Neculau, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov.
 
 
 
 
Sursa: www.playtech.ro