Ministerul Educaţiei a decis cum se vor încheia mediile în acest an şcolar. Sunt identificate şase situaţii în învăţământul primar, unde cei mici sunt notaţi pe bază de calificative şi opt situaţii la gimnaziu şi liceu.

 

Iar notele de la cursurile online vor fi trecute în catalog cu acordul părintelui. Totodată, a fost stabilit şi calendarul final al evaluării naţionale, care vine cu anumite modificări ale regulilor de examinare.

 

Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note. Pentru cei din clasele 1-4, situaţia şcolară se poate încheia şi dacă nu s-au putut susţine cursurile online. În acest caz, dacă există un singur calificativ, cel de-al doilea îl reprezintă media din primul semestru. Iar dacă elevul nu are niciun calificativ, media din semestrul unu devine anuală.

 

Pentru gimnaziu şi liceu, sunt opt situaţii. Una dintre ele îi dă profesorului posibilitatea să încheie cu două calificative online mediile elevilor care pe primul semestru erau în situaţia de corigenţă. În ceea ce priveşte evaluarea naţională, elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv vor susţine examenele după o procedură specială, care însă nu a fost încă stabilită.

 

Pentru ceilalţi, noutatea este că supravegherea în clase va fi făcută de un profesor şi nu de doi, cum a fost la examenele trecute. Calendarul evaluării naţionale rămâne acelaşi: între 2 şi 12 iunie, se întorc la şcoală pentru pregătire, iar între 15 şi 18 iunie, se vor susţine examenele.