Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, declară că va închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă.
Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.
"Eu nu am făcut rău în viaţa mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în ţară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era preţul pieţei, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte şi la 400-500 kilometri distanţă numai să luăm de la nişte ferme sigure şi să oferim nişte produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferinţă. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el", a spus Badea.
Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro
"Ne mergea bine, după ce acum şapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrică din ţară şi ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce până nu se clarifică situaţia. Nici eu, la cea mai mică suspiciune că produsele Brădet ar putea face rău, nu aş mai da copilului meu să mănânce. Îi înţeleg pe toţi cei care m-au sunat să mă întrebe dacă să mai consume sau nu. Eu cred că ministrul s-a grăbit să arate spre noi, dar nu pot decât să aştept rezultatele. Dacă magazinele vor să returneze marfa, o pot face. Rămâne la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei cărora le-am livrat marfa, decizia le aparţine", a adăugat patronul Lactate Brădet.
Conferinţa de presă a patronului Lactate Brădet a arătat disperarea micului investitor, disperat că rămâne pe drumuri, fără ca dovezile concrete să existe. Nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă bacteria ucigaşă ar fi fost descoperită în produsele unui brand internaţional de lactate. Ar mai fi fost ministrul Agriculturii atât de grăbit să arunce cu noroi sau şi-ar fi luat ceva măsuri de precauţie pentru a nu fi acuzat că informaţiile sunt false.
Cu atât mai interesant este linşajul patronului Lactate Brădet cu cât mai mulţi părinţi ai bebeluşilor bolnavi au declarat că micuţii lor nu mâncaseră brânză de vaci. Şi atunci,unde este adevărul? Cine vrea să falimenteze o firmă mică românnească şi de ce nu se pune adevărul despre micuţii bolnavi.
Oricum patronul Lactate Brădet a câştigat simpatia publicului, tot mai multe persoane afirmând pe reţelele de socializare că sunt solidare cu Lactate Brădet.
"Am fost azi la conferinţa de presă a lui Marius Badea, patronul de la Lactate Brădet. Am stat la un metru de omul ăsta, i-am urmărit fiecare reacţie, fiecare gest, fiecare frază. Şi mi-a lăsat impresia, cap-coadă, a unui om de afaceri foarte credibil şi deschis. Un om care a investit mult suflet în afacerea sa şi care acum riscă să piardă tot din cauza unor acuze neprobate până acum. Un om care a fost de cinci sau şase ori la un pas de a izbucni în hohote de plâns. Şi are dreptate să fie supărat. Şi asta pentru că ministrul Agriculturii Achim Irimescu s-a pripit penibil atunci când a anunţat numele firmei unde s-a găsit E.coli, şi asta pe un eşantion de brânză produs pe 22 februarie, după ce deja zeci de bebeluşi fuseseră internaţi. În plus, producţia de brânză de la Brădet a început pe 2 februarie, la două zile după ce primii bebeluşi au fost internaţi. Din dorinţa de a deturna atenţia presei şi a opiniei publice de la cauzele reale ale crizei bebeluşilor - în frunte bineînţeles cu nesimţirea şi nepăsarea din sistemul sanitar argeşean - ministrul Agriculturii a găsit în grabă un Acar Păun, un vinovat de serviciu. Şi nu e corect. Pentru că până acum nu s-a găsit nici cea mai mică dovadă a cauzalităţii între produsele de la Brădet şi decesele bebeluşilor. Ministrul Agriculturii a aruncat anatema înainte de a avea un verdict clar. Dacă aş fi în locul patronului de la Lactate Brădet, aş cere daune morale de milioane de euro Ministerului Agriculturii în cazul în care se dovedeşte că acuzaţiile au fost nefondate. Deocamdată, acuzaţiile sunt chiar nefondate, iar adevăraţii vinovaţii stau bine mersi în scaunele lor şi spitalele de provincie sunt adevărate focare de infecţie, cu paturi şi aparatură veche. Trebuie investiţii masive în spitale, în sănătate şi în învăţământ, nu acuze superficiale şi haos.Marile concerne farmaceutice îşi fac de cap nestingherite de nimeni, la fel şi marii producători multinaţionali de lactate, în timp ce brandurile locale, şi aşa tot mai puţine, sunt lovite şi atacate fără dovezi. Lactate Brădet e un brand al Argeşului, un brand prezent inclusiv în Germania, Franţa şi Olanda, şi m-aş bucura să treacă peste aceste denigrări nemeritate şi să renască şi mai puternic. M-aş bucura şi ca opinia publică să aibă reacţie în masă vizavi de aceste mizerii ale Ministerului Agriculturii şi celorlalte autorităţi publice.", scrie pe Facebook unul dintre jurnaliştii din Argeş care au participat la conferinţa de presă apatronului Lactate Brădet