Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor fi ridicate, duminică, în judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Suceava şi Botoşani, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat, sâmbătă seară, că, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), duminică, 6 august, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi ridicate restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în judeţele: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Suceava şi Botoşani.

Pentru celelalte judeţe în care sunt menţinute codurile roşu şi portocaliu de caniculă, restricţiile de circulaţie rămân valabile între orele 12.00 - 20.00 şi sunt instituite în baza avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru această perioadă.

Restricţiile de circulaţie sunt impuse ca urmare a avertizării de cod roşu şi portocaliu de caniculă, potrivit căruia se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 39 şi 42 de grade, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În intervalul orar 20:00 - 12:00 nu sunt instituite restricţii de tonaj în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare, potrivit CNAIR.

Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.

Totodată, nu se supun restricţiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

CNAIR a anunţat joi că impune restricţii de circulaţie în 4 şi 5 august pentru camioanele de peste 7,5 tone din cauza caniculei.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

CNAIR informează că este posibil ca aceste restricţii, în funcţie de avertizările şi prognozele emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, să fie menţinute si pentru ziua de luni.