Liberalii s-au săturat de gratuitatea vaccinului anti-COVID, şi asta în ciuda faptului că rata de vaccinare în România este una extrem de scăzută, în comparaţie cu alte ţări din Uniunea Europeana

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că românii ar putea plăti pentru vaccinarea împotriva COVID-19 „într-un viitor oarecare”, menţionând că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

Campania de vaccinare în România este o campanie care derulează în condiţii foarte bune, puteţi face comparaţie cu celelalte ţări europene, noi ne-am organizat mai bine, am asigurat suportul logistic, încercăm să comunicăm cât mai mult, încercăm să ducem vaccinarea cât mai aproape de cetăţeni prin caravane inclusiv în mediul rural.  Este adevărat, în mediul rural este o rată de vaccinare mai mică. Pentru a creşte rata de vaccinare e nevoie şi de implicarea primarilor, preoţilor care susţin vaccinarea, medicilor de familie, asistenţilor sanitari comunitari, în general a persoanelor care au influenţă la nivelul comunităţilor locale pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze”, a afirmat Orban.