Cel puţin patru variante de modificare a structurii semestrului al doilea din actualul an şcolar vor fi discutate, astăzi, de conducerea Ministerului Educaţiei cu reprezentanţii sindicatelor, ai elevilor şi ai părinţilor. Ideea de bază este reducerea mobilităţii, în luna aprilie, ceea ce ar însemna vacanţă de o lună pentru elevi sau cursuri on-line între cele două vacanţe de o săptămână deja cuprinse în calendar.
 
Ministrul Sorin Cîmpeanu a descris, miercuri seară, două posibile soluţii pentru ca elevii să nu meargă deloc la şcoală în luna aprilie. “Pe la jumătatea lunii aprilie e posibil să avem un vârf. E normal că în acest caz vor fi luate măsuri restrictive. Puntea de pe 12 aprilie până pe 29 aprilie ar fi putut să fie o predare online, e o variantă şi asta, am luat-o în calcul”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
 
O altă posibilitate ar fi, potrivit ministrului, scurtarea celui de-al doilea semestru. “În cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care consultăm reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor, voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru. Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naţionale vor rămâne exact aşa cum au fost planificate şi nu vom mai avea problema de predictibilitate. Mai exact, Evaluarea Naţională pentru toţi elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, şi pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Naţională aşa cum a fost planificată, nicio modificare. Săptămâna următoare, începând cu data de 28 iunie, aşa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naţionale. Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului şcolar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a şaptea şi de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie", a spus Cîmpeanu, la Digi24.
 
Anterior, ministrul propusese prelungirea semestrului al doilea până pe 2 iulie, ceea ce ar fi presupus mutarea Evaluării Naţionale şi a admiterii la liceu după examenul de bacalaureat, respectiv prelungirea semestrului al doilea până pe 25 iunie şi recuperarea celei de-a doua săptămâni de vacanţă acordate suplimentar în aprilie prin cursuri organizate în zilele de sâmbătă.
 
 
 
 
Sursa: www.actualitateaprahoveana.ro