Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că, dacă noile cazuri de infectare cu coronavirus nu vor scădea pe teritoriul ţării noastre, starea de urgenţă ar putea fi prelungită şi după data de 15 mai.„În perspectiva datei de 15 mai sunt veşti încurajatoare, dar suntem pe panta ascendentă. Ne trebuie 7-10 zile, până în două săptămâni, să vedem dacă avem un număr de creştere, iar apoi alte două săptămâni să vedem că scădem.

 

„Există riscul prelungirii stării de urgenţă, dar sper să menţinem distanţarea socială. Recomand ca de 1 mai să se respecte regulile de izolare voluntară.”, a spus Nelu Tătaru, la România TV.

 

Tătaru a mai spus că relaxarea se va produce limitat şi în anumite regiuni.

„Luăm măsuri de relaxare acolo unde se va putea. Totul depinde de noi, de populaţie, în următoarea perioadă. Există aceste pârghii şi, ţin să menţionez, că facem totul pentru siguranţa poporului român”, a mai spus Nelu Tătaru.

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au dat asigurări că starea actuală de urgenţă va fi ridicată de la mijlocul lunii viitoare.

 

 

 

Sursa: www.activenews.ro