Veste bună pentru românii care doresc să aibă o minivacanţă cu ocazia Zilei Copilului, pe 1 iunie, atunci când vor avea o zi liberă de la stat. Pentru că odată cu relaxarea anumitor restricţii, cetăţenii îşi doresc şi mai tare să evadeze din oraş pentru a se bucura de natură fără mască, Raluca Turcan a fost întrebată dacă nu ar putea fi decisă o zi liberă în plus de la stat, care să le permită oamenilor să facă o punte între weekend şi ziua de marţi, zi liberă oficial.

 

„Multă lume şi-ar dori să existe această punte”

Relaxarea restricţiilor a luat cu asalt toţi românii epuizaţi după mai mult de un an de pandemie şi constrângeri, astfel că, aceştia doresc să profite de orice ocazie pentru a se destinde în diferite destinaţii de vacanţă.

 

Prezentă în această sâmbătă la Constanţa, Raluca Turcan a fost întrebată dacă nu ar fi posibil ca pe lângă ziua de 1 iunie să mai fie liberă de la stat şi ziua de 31 mai, astfel încât, cetăţenii care evadează din oraşe să poată avea parte d eo minivacanţă de patru zile, dintre care, două fiind zilele de weekend.

 

În ciuda faptului că ministrul Muncii este conştient de dorinţa arzătoare a românilor în acest sens, aceasta a explicat că există posibilitatea unei punţi, din punct de vedere legal, însă este nevoie de luat o zi de concediu de odihnă.

 

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte îşi pot lua o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere. Să acceseze serviciile turistice.

 

Varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a afirmat Raluca Turcan, prezentă la deschiderea unui centru de vaccinare mobil într-un autobuz etajat, în Portul Tomis.

 

Raluca Turcan, despre avantajul vaccinării în România

În cadrul aceleiaşi intervenţii, ministrul Muncii a subliniat faptul că România este singura ţară care are vaccinuri la liber, astfel că toată lumea care doreşte se poate prezenta la vaccinare, inclusiv fără programare.

 

Raluca Turcan a adus în discuţie şi nevoia imperioasă a deschiderii cât mai multr centre mobile de vaccinare, inclusiv în mediul rural, acolo unde prezenţa la vaccinare este redusă.

 

„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată.

 

Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber, iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(…) În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat aceasta, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro