Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre posibilitatea eliminării treptate a restricţiilor impuse pe fondul pandemiei de . Competiţiile sportive cu adunări mari de persoane cu pot fi reluate în următoarele 2 luni.

Nelu Tătaru afirmă cu tărie că România nu îşi permite slăbirea măsurilor în acest moment.

Întrebat dacă în primul val de eliminare a restricţiilor vor intra şi competiţiile sportive, ministrul Sănătăţii a spus: „Când vorbim de reluarea activităţii ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spaţii. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanţi. Ne gândim după următoarele 2, 3 luni, depinde de evoluţie”.

„Măsurile instituite până în acest moment de autorităţi îşi dovedesc eficienţa în combaterea răspândirii noului () şi se impune respectarea strictă a acestora şi în perioada imediat următoare”, a anunţat Grupul de comunicare strategică


Oficialii LPF au publicat un posibil scenariu de desfăşurare a etapelor de campionat rămase. Conform acestuia, campionatul ar fi reluat pe 6 iunie şi s-ar încheia pe 26 iulie. Aşadar, mai puţin de două luni pentru 8 etape de play-off şi 12 de play-out.