Renault va relua producţia la uzina Dacia pe 21 aprilie. Anterior, grupul francez a anunţat că prelungeşte perioada de pauză în uzină.

 

În acord cu partenerii sociali şi din respect pentru protejarea şi siguranţa angajaţilor, toate măsurile sanitare de protecţie în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, anunţă Renault Romania.

 

Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

  • Uzina Mecanica şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru            
  • Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în 2 schimburi

 

Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine.

 

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producţie a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor.

 

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea.

 

Astfel, anterior a fost anunţat că cei peste 14.000 de angajaţi Dacia vor intra în şomaj tehnic şi că decizia de închidere este valabilă în intervalul 19 martie - 5 aprilie.

 

Ulterior însă, în contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare, Groupe Renault România a anunţat că, în acord cu partenerii sociali, prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la uzinele din Mioveni, fără să mai avanseze atunci un termen pentru redeschidere.

 

Tot atunci, ministrul Economiei a transmis că reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi s-a arătat optimist că acest lucru se va întâmpla. poate, în a doua parte a lunii aprilie.

 

Dacia a încetat activitatea după instaurarea stării de urgenţă în România.

 

Kia Motors este primul constructor auto care a anunţat angajaţii că va reîncepe activitatea în Europa, la uzina de automobile din Slovacia, pe care o închisese pe 23 martie. Angajaţii au fost chemaţi la serviciu printr-o scrisoare.

 

 

 

 

sursa: www.profit.ro