Pentru peste 12.000 de şomeri, în Mehedinţi există, săptămâna aceasta, doar 10 locuri de muncă. Vorbim despre cei care primesc ajutorul de la stat, pentru că sunt mulţi cei care au depăşit această perioadă şi nu mai sunt incluşi în statistici. În clasamentul judeţelelor cu cea mai mare rată a şomajului, Mehedinţi este pe locul trei, după Vaslui şi Teleorman.

Oricât de ciudat ar fi, cele 10 locuri de muncă afişate săptămâna aceasta nu sunt deloc puţine comparativ cu săptămâna trecută, când au fost disponibile doar două!

Iar numărul celor rămaşi fără un loc de muncă este în continuă creştere.

„Este vorba despre o firmă care prestează servicii de pază şi protecţie. Dânşiivor disponibiliza un număr de 106 persoane. A doua firmă care ne-a comunicat că intentionează să facă concedieri colective este o firmă activează în industria cauciucului. Vor disponibiliza un număr de 159 de persoane”, a declarat Sorin Marinescu, purtător de cuvânt la AJOFM Mehedinţi.

Rata naţională a şomajului era, la sfârşitul lunii septembrie, de 5,11%. În Mehedinţi, rata şomajului urcă până la 9,83%.

Sursa: digi24.ro