Şoferul de TIR implicat în accidentul grav din Ialomiţa, soldat cu 10 morţi, a oprit cu trei kilometri înainte de a intra pe contrasens. Bărbatul a s-a oprit la un popas pentru a-şi cumpăra o cafea.

Informaţia vine de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a declarat că nu crede că şoferul a provocat accidentul din cauza oboselii.

Pe de altă parte, a fost recuperat tahograful TIR-ului, care este destul de avariat, dar experţii încearcă să recupereze datele. Răzvan Cuc a promis şi noi măsuri pentru a preveni astfel de accidente pe viitor.

Înainte să se producă impactul, şoferul a oprit cu 3 km înainte pentru a-şi achiziţiona o cafea la popasul din localitatea Malu. Deci, până nu se va termină ancheta nu vreau să mă antepronunţ, dar nu cred că a fost vina oboselii la acest incident. Rămâne să vedem ce va spune şi poliţia.Tahograful de la TIR a fost recuperat, e într-o stare destul de avariată, se încearcă să se identifice datele, să vedem exact viteza de deplasare cu care s-a încadrat în această curbă, Drumul era marcat corespunzător şi semnalizat”, a spus Răzvan Cuc.

De luni se va forma un grup mixt între ISCTR şi poliţie, care vor avea ca şi principal atribut controlul tahografelor. Voi emite un ordin de ministru prin care vom introduce dispozitive pentru scanarea retinei. există astfel de dispozitive pe piaţă care au ca principal scop identificarea oboselii pentru şoferii care conduc aceste TIR-uri, cât şi nişte dispozitive care avertizează sonor când se depăşeşte banda”, a adăugat ministrul.

Cel mai grav accident rutier de anul acesta a făcut 10 morţi şi şapte răniţi în zori, pe o şosea din apropiere de Slobozia. Un microbuz care ducea navetişti la serviciu a fost zdrobit de un camion ce a intrat pe contrasens. Peste 40 de pompieri, medici şi paramedici au fost la locul tragediei cu 19 vehicule de intervenţie. Mai mult de jumătate dintre cei implicaţi în impactul teribil nu au putut fi salvaţi.