Deţinutul care a evadat din curtea unei ferme de pui din localitatea Goleşti, judeţul Vrancea, a fost prins sâmbătă seară, după mai bine de 30 de ore de căutări.

Aproape 200 de oameni ai legii au fost mobilizaţi pentru a da de urmele individului, şi au primit ajutorul unui elicopter care a survolat întreaga zonă, .

Individul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit de poliţişti la o stână din localitatea Poiana Cristei, la aproape 20 de kilometri de locul în care s-a făcut nevăzut, într-o zonă greu accesibilă.

În fuga sa, bărbatul ar fi agresat în propria locuinţă o femeie, căreia i-a furat suma de 180 de lei, după care s-a făcut nevăzut. Păgubita a sunat imediat la 112.

În momentul dispariţiei, bărbatul, care se numeşte Ciobotaru Vasilică, lucra la construcţia unor hale împreuna cu alţi şase deţinuti, dar erau păziţi de un singur gardian. El se va întoarce tot la Penitenciarul din Focşani, acolo unde îşi executa pedeapsa de 22 de ani de închisoare, după ce a violat şi ucis o bătrână în anul 2005. Pentru gestul său necugetat, deţinutul riscă 3 ani de închisoare în plus.