16 judeţe se vor afla marţi sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, până miercuri dimineaţă. ANM a emis şi o informare meteo de vremea rea, în vigoare miercuri, anunţând ploi puternice şi vânt.

 

Codul galben anunţă ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină.

 

Avertizarea este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

 

Meteorologii anunţă că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

 

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

 

De asemenea, meteorologii au emis şi o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 - 23:00.

 

În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală în general de 45 şi 55 km pe oră.

 

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice şi centrale.

 

 

 

 

Sursa: www.mediafax.ro