Ionel-Sorinel Vasilca, şeful STS, a demisionat luni la prânz.

 

Directorul STS a demisionat luni, cu câteva ore înainte de a merge la audieri în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, unde fusese chemat în urma evenimentelor de la Caracal. STS a fost printre instituţiile acuzate că nu au gestionat corespunzător situaţia, în condiţiile în care una dintre victimele din Caracal a sunat de trei ori la 112, dar nu a putut fi localizată.

 

COMUNICATUL DIRECTORULUI STS

 

Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

 

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112.

 

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei.

 

General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca. Ionel-Sorinel Vasilca

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro