Veste neplăcută pentru studenţii din România! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi, 26 mai, va fi adoptată creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani. Anunţul este valabil doar pentru cei care doresc să profeseze în acest domeniu!

 

Durata de studiu va creşte de la trei la patru ani

Anunţ important pentru cei care vor să obţină o diplomă în arte! Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că în şedinţa de Guvern de astăzi, 26 mai, s-a adoptat creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte.

 

„Este vorba despre o solicitare a mediului universitar – creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte, un lucru pe care l-am discutat la Consiliul Naţional al Rectorilor.

 

Deci, astăzi se va adopta”, a declarat ministrul la conferinţa „Rolul învăţământului superior românesc în Spaţiul European al Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice”, organizată de DC News la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

 

Universităţile ar putea organiza în format digital unele activităţi

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, în şedinţa de Guvern va fi luată în calcul şi adoptarea ordonanţei care prevede introducerea începând din toamnă a posibilităţii universităţilor de a organiza în format digital unele activităţi ce au legătură, binînţeles, cu domeniul.

 

„În şedinţa de Guvern sunt supuse adoptării două ordonanţe. Una care vizează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, foarte important pentru mediul universitar şi sistemul educaţional în general.

 

Cea de-a doua este acea ordonanţă de urgenţă cu măsuri în domeniul educaţiei din care face parte introducerea posibilităţii de a organiza în format digital unele activităţi corelate cu specificul domeniului începând din toamnă, începând din toamnă acestui an pe baza unor standarde de calitate pe care ARACIS urmează să le elaboreze într-un termen de 60 de zile.

 

(…) Este vorba despre dublarea alocaţiei zilnice pentru participarea la olimpiadele naţionale. Este vorba despre cuantumul premiilor elevilor noştri care obţin rezultate deosebite.

 

(…) Este vorba despre posibilitatea de a recunoaşte performanţa de excepţie la olimpiadele internaţionale indiferent de locul de unde provin, fie că este o şcoală de stat sau o şcoală privată. (…) Este vorba de prorogarea unor termene pentru ca sistemul de învăţământ preuniversitar să poată funcţiona în condiţii de legalitate”, a declarat ministrul Educaţiei.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro