Un fost judecător de la Curtea de Apel Ploieşti, Ştefan Fieraru, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, potrivit site-ului Instanţei Supreme. Anterior, în martie 2018, fostul magistrat fusese achitat de foştii lui colegi de la Curtea de Apel Ploieşti.

 

Fieraru, în prezent avocat, a fost trimis în judecată în decembrie 2015 pentru o mită de peste 230 de mii de lei.

 

„În cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ştefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de 231.443 lei. În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluţionare o cauză penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia din urmă”, arătau procurorii DNA.

 

Dosarul a fost instrumentat de fostul şef al DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, scrie g4media.ro.

 

Totodată, publicaţia amintită mai sus mai spune că fostul judecător Ştefan Fieraru este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al Securităţii. El a câştigat procesul la fond, însă CNSAS a făcut recurs la Înalta Curte.

 

Sursa : ziarulincomod.ro