Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind semafoarele care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti la finele anului 2018 deoarece, în urma anchetei, procurorul de caz nu a identificat probe concrete care să dovedească faptul că la sistemul informatic a intervenit o persoană neautorizată, conform Mediafax.

 

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic şi folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcţionării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulaţiei din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenţiei neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracţiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului, obţinută de MEDIAFAX.

 

Faptele cercetate au fost acces ilegal la un sistem informativ şi perturbarea funcţionării sistemelor informatice.

 

Primăria Capitalei a anunţat, în luna decembrie 2018, că ar fi avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria a mai spus că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.