Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţa, la Arad şi Timişoara, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranţi. Gruparea avea legături în Turcia, iar transporturile se făceau cu TIR-urile, costul ajungând până la 10.000 de euro de persoană.

 

La percheziţii participă poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate, ofiţeri DGA şi mascaţi de la trupele speciale.

 

Un număr de 14 percheziţii au loc la Arad, iar la Timişoara, una.

 

Reţeaua era monitorizată de aproximativ şase luni, iar din aceasta făceau parte atât români, cât şi cetăţeni străini. Liderul grupării, un cetăţean sirian, a fost ridicat de anchetatori dintr-o garsonieră din Timişoara. De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la una dintre locaţii au fost descoperiţi 12 migranţi care aşteptau să fie preluaţi.

 

De altfel, transporturile erau organizate din Turcia, apoi migranţii erau aduşi în România peste graniţă, din Serbia şi Bulgaria. Migrantii proveneau din Irak, Afganistan şi Siria, iar pentru a ajunge la ţara de destinaţie plăteau până la 10.000 de euro de persoană.

 

Un număr de 20 de persoane au format gruparea care se ocupa cu traficul de migranţi. Aceştia urmează să fie duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiaţi. Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi sunt constituire de grup infracţional organizat şi traffic de migranţi.

 

 

 

Sursa: www.news.ro