Caz stupefiant la Galaţi, unde o asistentă medicală care lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase (unitate aflată în prima linie a luptei cu epidemia de COVID-19) spune că este hărţuită de vecini pentru simplul fapt că lucrează în Sănătate.

 Mihaela Moga Pal (44 ani) a postat pe o reţea de socializare un mesaj care a stârnit mii de reacţii din partea altor cadre medicale şi a unor foşti pacienţi, toţi arătându-se revoltaţi de modul în care femeia a fost tratată de vecinii de bloc cu care se cunoaşte şi cu care nu a avut nici cea mai mică problemă în ultimii 20 de ani.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase.!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe pagina ei de Facebook.

Asistenta este unul dintre promotorii ideii că oamenii trebuie să stea acasă pentru a se proteja de coronavirus, iar cadrele medicale trebuie să meargă să trateze pacienţii, având numeroase postări pe Facebook în acest sens.

 Apartamentul respectiv este proprietatea asistentei şi îl foloseşte momentan doar ea, în vreme ce familia locuieşte în altă parte.

Ea spune că indiferent de reacţia vecinilor va continua să locuiască acolo câtă vreme nicio lege nu este încălcată în ceea ce o priveşte. Poliţia a confirmat că a fost începută o anchetă penală în ceea ce priveşte faptele, fiind vizate infracţiunile de ameninţare şi de distrugere.

Sursa : adevarul.ro