O româncă şi fiica ei de 8 ani ar fi printre victimele unui criminal în serie din Cipru. Fost ofiţer de armată, acesta a recunoscut că a ucis 7 femei.  Potrivit presei, ar fi primul caz de criminal în serie de pe insulă

Bărbatul de 35 de ani a fost reţinut săptămâna aceasta, după ce poliţiştii au strâns probe care arătau că a ucis două femei din Filipine şi o fată. Cadavrele celor două filipineze lor au fost găsite într-o mină abandonată de lângă Nicosia.

„Este fost ofiţer de armată. Să nu uităm că zona respectivă, mulţi ani de zile, a fost scenă unor violenţe, unor atrocităţi greu de imaginat şi dacă ţi-ai petrecut copilăria într-o astfel de zona, apoi ai intrat în armata şi e posibil să participat la nişte conflicte, chiar să fi ucis sau să îţi fi fost ucis cineva apropiat.

Toate acestea în mintea unui tânăr, pentru că era destul de tânăr când a început să comită aceste crime, acum 10 ani, toate îţi pot declanşa instinctul criminal.

Toate victimele sunt femei. Unele dintre ele aveau copil, de regulă tot de sex femeiesc, câte o fetiţă. Au dispărut toate. Au fost ucise dar erau de altă naţionalitate, nu cipriotă şi este posibil ca în mintea acestui individ să apară ideea că aceste femei nu aveau ce caută acolo, de ce au venit în ţară lui”, afirmă Dan Antonescu, criminolog.

„Cipru trăieşte momente grele. Vă spun asta pentru că ucigasul în serie, poreclit Orestis, a mărturisit că a omorât 7 persoane, cinci femei si 2 copii. Acest individ are cetăţenia bulgară, mama lui e bulgăroaică, însă a crescut în Cipru.

Toate victimele erau din străinătate şi lucrau ca menajere. Una din fetele care a scăpat este o bulgăroaică care a pozat la patul acestui individ ca manechin, a vrut să o omoare, însă nu i-a ieşit.

El ducea femeile în anumite zone, greu de găsit. Cadavrele sunt greu de identificat, deşi au o parte dintre ele au fost găsite. Patru criminalişti din Anglia sunt aşteptaţi în Cipru pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Bărbatul a fost membru al unui partid politic din Cipru şi mergea des la aceste adunări, la care politicienii vorbeau, el era in public. Nu sunt indicii că avea antecedente penale”, spune Nikos Koudounis, fost jurnalist.

În timpul interogatoriului, militarul a recunoscut şi alte patru crime. Potrivit presei, românca ucisă avea 36 de ani şi locuia în Cipru. Ea şi fiica ei de 8 ani erau date dispărute încă din 2016.

O altă femeie ucisă ar fi de cetăţenie nepaleză sau indiană.

De asemenea, o fetiţă de 6 ani, fiica unei victime, este dată dispărută.

Autorităţile cipriote caută acum trupurile neînsufleţite, în aceeaşi mină abandonată, dar şi la un poligon de tragere aflat în apropiere.

Poliţia locală spune că cel puţin două dintre victime au fost abordate de ofiţerul de 35 de ani prin intermediul unui site de dating.