Un român este considerat erou în Marea Britanie pentru că şi-a dat viaţa ca să îi apere pe cei care petreceau de Revelion într-un club din Londra.

Mai mulţi indivizi înarmaţi cu săbii şi cuţite au încercat să pătrundă în local. 

Tudor Simionov, un fost canotor dinamovist, care lucra acolo ca agent de pază, a sărit în ajutorul colegilor săi.

A urmat o bătaie generală în timpul căreia românul de 33 de ani a fost înjunghiat mortal.

Medaliat cu bronz la Europenele MASTER din 2017, Tudor Simionov a plecat în urmă cu două luni la Londra pentru a-şi continua studiile masterale. Anul acesta urma să se însoare cu iubita lui.

Prietena acestuia Mădălina Anghel a relatat miercuri pentru Evening Standard că ei se mutaseră la Londra "pentru o viaţă mai bună" şi intenţionau să se căsătorească.

"În momentul de faţă nu mă pot gândi la el la timpul trecut. Era viitorul meu soţ şi am venit la Londra din România pentru o viaţă mai bună. Nu pot explica în cuvinte câtă durere simt". "Era un om cu adevărat bun. Vorbeam cu bucurie şi entuziasm că vom avea copii împreună", a spus ea cu emoţie.

Surse din cadrul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord au declarat miercuri pentru Agerpres că naţionalitatea victimei nu poate fi confirmată până la emiterea unui certificat medico-legal de către medicul legist.

Secţia consulară şi ambasada au în atenţie un caz legat de o persoană care a fost ucisă în seara de 31 decembrie spre 1 ianuarie într-un incident survenit la o reşedinţă privată din Londra şi care, ''din informaţiile primite pe canale neoficiale, pare a fi cetăţean român''. ''Sunt date care apar în presă şi date pe care le avem urmare a legăturii cu autorităţile din Marea Britanie, dar nu este ceva confirmat oficial'', conform sursei citate.

În incident au fost mai fost înjunghiaţi alţi doi agenţi de pază şi o femeie de 29 de ani, care au fost transportaţi la spital. Rănile lor nu le pun vieţile în pericol