Peste 1.800 de persoane urmărite au fost depistate de poliţişti în primele şase luni ale acestui an, interval în care au fost soluţionate şi aproximativ 3.000 de cazuri de dispariţie, anunţă Poliţia Română, potrivit Mediafax.
   
În primele şase luni ale acestui an, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au depistat peste 1.839 de persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
   
Dintre acestea, 1.358 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 226 aveau mandat de arestare preventivă, 83 erau cu sentinţe penale, 13 persoane erau evadate, iar 159 erau urmărite de alte state în baza mandatelor europene de arestare şi a mandatelor de urmărire internaţională.                  

Tot în primul semestru al anului, au fost soluţionate 2.974 de cazuri de dispariţie, în 1.876 dintre acestea fiind vorba de minori.
   
Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când o persoană a plecat de la domiciliu în mod repetat.     

În fiecare an, peste 95% dintre sesizările de dispariţie sunt rezolvate de poliţişti. Poliţia precizează că 96% dintre dispariţii reprezintă plecări voluntare, iar 3% sunt accidente (înec, accidente de tren).