Mulţi se întreabă de ce nu există paraşute pentru pasageri – o întrebare bună, de altfel. Răspunsul conspiraţioniştilor este că, în cazul în care supravieţuieşti unui accident de avion şi dai compania aeriană în judecată, şansele să câştigi sunt de partea ta.

Aşa că, potrivit teoriei, companiile preferă să elimine posibilitatea aceasta pentru a evita plătirea unor sume imense. Sună sumbru, dar nu acesta este răspunsul la întrebare. Adevărul este că paraşutele sunt grele – implicit, ar trebui să urce mai puţini pasageri, iar costurile ar creşte semnificativ.

Mai mult, în cazul unui accident sus în aer, deschiderea uşilor va depresuriza avionul, iar majoritatea pasagerilor vor leşina din cauza lipsei de oxigen. De asemenea, majoritatea accidentelor de avion au loc fie în timpul decolării, fie la aterizare,atunci când prezenţa unui dispozitiv precum o paraşută ar fi inutilă.

În ambele cazuri, altitudinea este prea mică pentru a face un salt cu paraşuta fezabil şi, mai ales, „supravieţuibil”. Iar motivul cel mai evident este că s-ar crea un haos imens –  zeci sau sute de oameni neantrenaţi şi puşi în faţa situaţiei de a-şi aştepta calm rândul să sară din avion sună a reţeta perfectă pentru dezastru