Dincolo de listele online de programare la vaccinare, în România, au început vaccinările de către firme private. Acestea au decis că nu-şi mai permit să aştepte după platforma online a autorităţilor.

 

Cu excepţia unui număr mare de ”băieţi” din MAI şi a rudelor acestora, singurul mod în care te-ai putut vaccina în România, până la această oră, a implicat utilizarea platformei online de programare. Chiar şi dacă te programa medicul de familie la imunizare, numele tău era în prealabil introdus în platforma de pe internet.

 

La momentul de faţă, când, în teorie, a început vaccinarea populaţiei generale, oficialii români au început să permită firmelor să-şi vaccineze în mod independent angajaţii. În cel mai rău caz, aceasta este o decizie luată de Prefectura Cluj, fără să fie confirmată şi de oficialităţile din alte judeţe ale ţării.

 

Concluzia importantă este că angajaţii mai multor companii din Cluj vor fi vaccinaţi anti-Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca fără să treacă prin listele de aşteptare şi programare de pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare. Procesul de imunizare se va desfăşura în centre amenajate pe cheltuiala proprie a firmelor din spatele iniţiativei.

 

„Urmare a demersurilor iniţiate de doamna subprefect Irina Munteanu, de a deschide 4 centre de vaccinare cu circuit închis şi operare în Registrul Electronic National de Vaccinări, vor fi vaccinate 20.000 de persoane cu serul AstraZeneca, angajaţi ai companiilor rezidente în parcurile industriale TETAROM şi totodată locuitori ai judeţului Cluj: 2 fluxuri – De’Longhi, 2 fluxuri – Bosch, 1 flux – Emerson, 2 fluxuri – TETAROM 1. Centrele de vaccinare vor fi amenajate, susţinute financiar şi cu personal medical propriu, de companiile beneficiare”, se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

 

Potrivit sursei citate, la cele şapte fluxuri de vaccinare vor fi arondate toate societăţile rezidente în parcurile industriale, în colaborare directă cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu TETAROM SA. Este important de reţinut că, în condiţiile în care foarte multe vaccinuri de la AstraZeneca rămân nefolosite pentru că românii refuză să opteze pentru ele, proiectul clujenilor nu are nici pe departe o tentă negativă.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro