Captură de droguri pe Aeroportul Otopeni. Poliţiştii au găsit în bagajele unei femei care venea din Australia, peste 3 kilograme de cocaină. Suspecta este acum în custodia autorităţilor.

 

Australianca a ajuns joi dimineaţa pe Aeroportul din Otopeni. Venea din Portugalia cu o cursă de pe aeroportul din Lisabona.

 

Autorităţile din România aveau informaţii că asupra ei ar putea fi găsite cantităţi de droguri, aşa că, în momentul în care avionul în care se afla a ajuns pe aeroport, au cercetat-o pe femeie. Au găsit în bagajele ei de cală pachete care, în total, aveau 3,2 kilograme de cocaină.

 

Dacă stăm să ne gândim cât costă pe piaţa neagră, trecem de o jumătate de milion de euro. E destul de uşor pentru autorităţi să depisteze drogurile, fie că vorbim de un bagaj de mână sau de unul de cală, pentru că acestea sunt scanate de reprezentanţii aeroportului, înainte să ajungă în avione. Există şi câini care pot depista substanţele interzise.

 

Nu este prima dată când cetăţenii străini încearcă să aducă droguri în ţara noastră. S-a întâmplat şi anul trecut, în luna noiembrie, când o femeie şi un băiat de 19 ani din Brazilia au aterizat la Bucureşti, având asupra lor 1,5 kilograme de cocaină.

 

Aceştia înghiţiseră 43 de capsule pline cu cocaină, metodă foarte periculoasă folosită de traficanţii de droguri. În ancheta de joi, procurorii DIICOT vor face în continuare cercetări. Femeia a fost dusă la DIICOT pentru audieri.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro