Fostul prodecan al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Cosmin Şerbănescu, a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a primit de la studenţii săi sume cuprinse între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata făcute şi a unor note de promovare, relatează digi24.ro.

Decizia luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată de acuzat. Conferenţiarul universitar Cosmin Şerbănescu a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Instanţa a decis şi confiscarea de la Cosmin Şerbănescu a sumelor de 9.730 de euro, de 1.525 de lei şi de 1.300 de dolari.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi unul dintre studenţii care i-a dat mită fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an şi patru luni de închisoare.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, Şerbănescu a cerut şi a primit de la studenţi sume între 400 de lei şi 400 de euro. În schimbul sumelor de bani, el le oferea studenţilor lucrări de licenţă gata făcute, în formă digitală. Profesorul este acuzat de procurori că a luat mită de la opt studenţi.

Procurorii mai spun că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

Potrivit anchetatorilor, fostul prodecan „a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă”.

Cosmin Şerbănescu se află în arest preventiv din data de 18 iulie 2014. La acea dată, prodecanul a fost ridicat de oamenii legii chiar dintr-o întâlnire cu Ministrul Finanţelor, potrivit stirileprotv.ro.