Justiţia din Ungaria a condamnat un şofer român la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a omorât trei oameni.

 

În iulie 2017, bărbatul a adormit la volanul unui microbuz cu români care veneau din Marea Britanie şi a lovit un camion. Ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul nu dormise 44 de ore.

 

Pe 24 iulie anul trecut, la ora 5:40, un microbuz care aducea români din Anglia lovea un camion staţionat într-o zonă de odihnă din Ungaria, la 20 de kilometri de Vama Borş.

 

La bord se aflau nouă persoane, toţi de naţionalitate română. Trei pasageri au murit pe loc, iar celelalte şase persoane au fost rănite. Martorii au declarat atunci că şoferul condusese fără să se odihnească de la Dover, adică aproximativ 1.900 de kilometri. Însă ancheta a arătat că situaţia era şi mai gravă.

 

Antal Nagy, judecător: “Trecuseră 44 de ore. Aproape două zile pe care practic le-aţi petrecut străbătând drumurile din toată Europa, fără să vă odihniţi deloc.”

 

Şoferul, originar din judeţul Neamţ, plecase în Marea Britanie pe 21 iulie, iar pe 23 a cules pasageri din diverse localităţi din Marea Britanie, urmând să-i ducă la un autocar spre România. A ajuns însă prea târziu, aşa că a decis să-i aducă el în ţară.

 

A fost reţinut şi şi-a recunoscut vina imediat. Acuzat de omor din culpă, a primit doi ani şi şase luni de închisoare şi interdicţie de a conduce timp de patru ani.

 

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro