Cursurile din Capitală şi din nouă judeţe vor fi suspendate integral, vineri, din cauza vremii nefavorabile, în timp ce în alte patru judeţe, respectiv Giurgiu, Cluj, Tulcea şi Braşov, vor fi închise doar anumite unităţi de învăţământ, potrivit datelor transmise de către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Argeş, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

În acelaşi timp, în judeţul Giurgiu toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe cu program prelungit din municipiu.

Mai sunt unităţi închise în judeţele Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii are centrala termică defectă), Tulcea (14 unităţi de învăţământ sunt închise) şi Braşov (la Colegiul Naţional „Vasile Racoviţă” din Braşov nu se desfăşoară cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze).

”Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în cursul zilei de 1 martie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă”, anunţă Ministerul Educaţiei.

MEN precizează că orle vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Meteorologii anunţă că, până duminică, vor fi precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

De asemenea, ANM instituie cod galben de ger în Maramureş, Crişana, Banat, vestul Olteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei şi cod portocaliu în Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia.