Guvernul a aprobat, joi, acordarea de stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii cu media 10 la Evaluarea naţională şi câte 3.000 de lei pentru cei cu 10 la Bacalaureat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, este vorba despre 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care vor beneficia de aceste stimulente financiare.

„Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2018”, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.