Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat marţi că, din această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu circa 50% pe fluxul de ieşire din ţară, iar timpul de aşteptare al pasagerilor a scăzut la doar 2-5 minute, potrivit News.ro.
În prezent există 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control.
În luna iunie, din cauza aglomeraţiei tot mai mari, aeroportul le-a cerut pasagerilor să vină cu trei ore înainte de decolare.
„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti continuă procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră, prin suplimentarea numărului de ghişee şi reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă”, arată comunicatul CNAB.
Săptămâna trecută, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în ţară a fost extinsă cu două ghişee, respectiv patru posturi de control, dedicate curselor charter.
„Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieşire din ţară. Timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substantial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.
În prezent, după reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pasagerii au la dispoziţie pe fluxul de plecări 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control.
Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti spun că Ministerul Afacerilor Interne a asigurat acoperirea tuturor posturilor de control din aeroport cu ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră.
Noile ghişee au funcţionat în program de testare începând din data de 24 august, iar din această săptămână au intrat în funcţiune la capacitate maximă.
„Vom continua eforturile pentru optimizarea serviciilor noastre şi analizăm posibilităţile extinderii capacităţilor de procesare, astfel încât tranzitul pasagerilor prin Aeroportul Henri Coandă să fie cât mai rapid şi mai confortabil. Mulţumim pentru înţelegere pasagerilor noştri şi îi asigurăm că luăm toate măsurile pentru confortul şi securitatea lor, dar şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare”, a precizat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.
Aeroportul Henri Coandă din Otopeni a înregistrat în prima jumătate a acestui an 5,91 milioane de pasageri, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, existând premisele depăşirii pragului de 12 milioane de pasageri în întregul an.
Noi măsuri de reducere a timpului de aşteptare la Otopeni
29 august 2017
(223 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Teste de colesterol, pentru tiroidă la copii şi tineri, investigaţii privind fierul, analize privind ficatul şi densitatea osoasă, recomandate de medicii de familie
(4 martie 2017)
403 vizualizări
MAI: Sărbătorile pascale din acest an au fost cele mai sigure din ultimii cinci ani
(2 mai 2016)
572 vizualizări
Raed Arafat: Valul doi al pandemiei va ţine pe toată durata iernii, în toată Europa. Spitalele COVID au ajuns la capacitate maximă şi este necesară suplimentarea acesteia, la spitalele non-Covid. Cazurile uşoare şi asimptomaticii vor rămâne la domiciliu.
(16 octombrie 2020)
165 vizualizări
Ministerul Sănătăţii a realizat un ghid cu sfaturi privind păstrarea şi, eventual, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Subliniază că în acest moment nu există risc iminent care să facă necesară administrarea.
(6 aprilie 2022)
15 vizualizări
Un oraş din România în care există doar două autoturisme electrice le oferă proprietarilor posibilitatea de a-şi încărca gratuit maşinile cinci ani
(15 februarie 2018)
440 vizualizări
Florin Cîţu, despre educaţia sexuală în şcoli. „Va fi introdusă obligatoriu”
(23 iunie 2021)
84 vizualizări
ICCJ, decizie definitivă! Alina Bica rămâne cu condamnarea de 4 ani de închisoare
(13 ianuarie 2021)
53 vizualizări
Preşedintele Iohannis a promulgat legea care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor
(22 aprilie 2015)
42 vizualizări
Peste 16 tone de substanţe periculoase, confiscate de poliţişti
(20 noiembrie 2016)
125 vizualizări
Peste 15.500 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional. În Prahova sunt 1.268
(7 noiembrie 2014)
99 vizualizări
AEP: 18.313.698 de cetăţeni români au drept de vot pe 2 noiembrie şi 18.321.512 pe 16 noiembrie
(15 septembrie 2014)
86 vizualizări
Populaţia României va scădea dramatic! Previziunea pentru anul 2050 în lume
(26 august 2016)
118 vizualizări
Peste 420.000 de români îşi vor serba onomastica
(26 decembrie 2013)
88 vizualizări
Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, iar cele mai murdare sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila
(24 mai 2017)
242 vizualizări
27 de cazuri de coronavirus în Prahova
(2 aprilie 2020)
81 vizualizări
SOCANT! Suspiciune de coronavirus la 60 de km de Ploieşti! Suspecta a aşteptat forţele de intervenţie într-o staţie de autobuz
(23 februarie 2020)
26354 vizualizări
MAE: Peste 1.600 de români au fost arestaţi în afara graniţelor ţării, în ultimele şase luni
(22 mai 2015)
42 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Descoperă anotimpul cu magie şi răsfăţ la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 4 noiembrie 2024
-
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump sau Kamala Harris?
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump a câstigat cel de al doilea mandat de presedinte al SUA
Publicat la data de 6 noiembrie 2024