Omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut, luni, la Londra, a fost eliberat pe cauţiune. Popoviciu s-a prezentat la Parchetul Metropolitan însoţit de un avocat.

Conform ProTV, Popoviciu a plătit suma de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere.

De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat luni, la Digi24, că apreciază faptul că omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut luni, la Londra, s-a predat, pentru că aceasta înseamnă că nu va contesta măsura decisă în cazul său. Toader a precizat că, în momentul în care va fi strânsă toată documentaţia pentru aducerea în ţară a omului de afaceri, vor începe procedurile legale.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie.

Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ‘Băneasa’.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul ‘Băneasa’. Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.