Reprezentanţi ai sindicatelor afiliate s-au adunat, marţi dimineaţă, la sediul Federaţiei Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor, unde au fost depuse declaraţiile privind refuzul de a efectua ore suplimentare. Conform liderilor de sindicat, din 12.000 de angajaţi, 7.000 au depus astfel de declaraţii, astfel că va fi asigurată doar paza deţinuţilor, până la rezolvarea situaţiei.
Unul dintre liderii de sindicat a precizat că, de la ANP, reprezentanţii sindicaliştilor vor merge la întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunând însă că acesta ”nu s-a dovedit foarte receptiv până acum”.
Potrivit sursei citate, un angajat de la Penintenciarul Poarta Albă a transmis luni un ”refuz de a munci”, după ce i s-a cerut ca singur să se ocupe de 400 de deţinuţi în regim semideschis, iar astfel de situaţii se întâlnesc în multe penitenciare.
Liderii de sindicat susţin că, dacă angajaţii din penitenciare refuză să mai facă orele suplimentare, se va asigura doar paza deţinuţilor, iar celelalte activităţi, precum escorta la punctele de lucru sau la instanţe, să fie mult reduse.
În ultimii doi ani, un angajat din şase a plecat din sistemul penitenciar, iar angajările sunt blocate, au mai precizat reprezentanţii sindicaliştilor.
Ei urmează să se întâlnească cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de la ora 10.00.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la sediul ministerului, înaintea întâlnirii cu sindicatele din penitenciare, că ştie care sunt problemele din penitenciare şi că are ca prioritate foaia de parcurs pentru a îndeplini cerinţele hotărârii CEDO cu privire la condiţiile de detenţie. El a mai spus că actualul Cod Penal “nu are o proporţie întotdeauna justă” între faptele săvârşite şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege.
”Avem în prim-plan ca prioritate foaia de parcurs pentru a îndeplini cerinţele hotărârii CEDO privind problema din penitenciare (...). Orice problemă reală are o soluţionare favorabilă. Vreau să amintesc doar că avem 27.000 de deţinuţi şi 12.000 de funcţionari cu statut special din ANP. Vom vedea care echilibrul necesar”, a declarat Tudorel Toader.
El a mai spus că urmează să fie pusă în aplicare legea cu privire la recursul compensatoriu, astfel că o parte dintre deţinuţi vor ieşi mai devreme din penitenciare decât durata pedepselor, având în vedere cele şase zile care se scad la 30 de zile de condiţii precare din penitenciare. "Prin urmare, vedem ieşirile, vedem care este cifra ce se stabilizează în rândul deţinuţilor din penitenciare şi nevoia de personal a funcţionarilor cu statut special", a adăugat ministrul Justiţiei.
Ministrul a mai spus că actualul Cod Penal “nu are o proporţie întotdeauna justă” între faptele săvârşite şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege. "În opinia mea, Codul Penal actual nu are o proporţie întotdeauna justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege", a declarat Tudorel Toader.
El a exemplificat cu situaţia în care pentru sustragerea unui document pedeapsa este de până la şapte ani de închisoare, iar pentru ucidere din culpă pedeapsa este de până la cinci ani. “(...) Un înscris nu e mai important decât viaţa unui om”, a adăugat Tudorel Toader.
Ministrul Justiţiei a anunţat recent că proiectul de modificare a Legilor justiţiei va fi făcut public pe 23 august şi că acesta are modificări de formă, nu şi de fond.
El mai spunea că pentru rezolvarea problemelor din penitenciare se are în vedere construcţiei a două noi penitenciare, modernizarea / extinderea celor existente şi posibilitatea transformării unor foste unităţi militare, în unităţi penitenciare.
Reprezentantii sindicatelor din penitenciare, care din 1 august au declanşat proteste prin refuzul de a face ore suplimentare, îi reproşează ministrului Justiţiei lipsa de implicare în rezolvarea problemelor din penitenciare şi îi cer demisia. Sindicaliştii solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal, majorarea salariilor cu 15 la sută, reorganizarea unităţilor şi construirea unora noi, precum şi diminuarea orelor suplimentare şi "asigurarea unei protecţii reale" pentru angajaţii din penitenciare.
Lider de sindicat din penitenciare: Din 12.000 de angajaţi, 7.000 au semnat declaraţii de refuz al orelor suplimentare. Se va asigura doar paza deţinuţilor
8 august 2017
- citeşte totul despre:
- sindicate,
- inchisoare,
- federatie,
- declaratii,
- penitenciar,
- angajari


Din aceeaşi categorie:
Personalul civil, militar şi poliţiştii din MAI vor primi, din luna martie, un salariu de bază minim brut de 1.450 de lei
(11 martie 2017)
572 vizualizări
Alex Bodi, iubitul Biancăi Drăguşanu, prins cu o viteză de 104 km/h pe o stradă din Capitală/ Omul de afaceri trebuia să fie în izolare
(24 iunie 2020)
602 vizualizări
Noi tratamente şi consultaţii gratuite pentru copii, începând de la 1 aprilie
(17 martie 2016)
355 vizualizări
De unde va putea fi descărcat certificatul digital Covid de la 1 iulie şi ce opţiuni există dacă nu avem acces la internet
(28 iunie 2021)
70 vizualizări
Imagini revoltătoare! Cadavrul unui urs împuşcat, batjocorit în feluri halucinante
(19 aprilie 2019)
209 vizualizări
Virgil Musta de cand ar putea intra Romania in carantina
(8 iulie 2020)
189 vizualizări
Cei care caută în gunoaie vor fi declaraţi hoţi în două oraşe din România
(22 octombrie 2015)
303 vizualizări
Taxa pentru pod de la Feteşti şi Vadu Oii ar putea fi eliminată printr-un proiect PNL. Cătălin Drulă nu este de acord
(24 iunie 2021)
96 vizualizări
AVERTIZARE meteo! Cod portocaliu de ploi în Bucureşti şi în 10 judeţe. HARTA zonelor vizate
(14 octombrie 2021)
22 vizualizări
Facturile de energie electrică ale populaţiei se majorează doar pe componenta de distribuţie, valoarea energiei furnizate rămânând aceeaşi. În cazul firmelor - scumpiri de 35% în Bucureşti
(26 februarie 2019)
55 vizualizări
Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic, în aproape toată ţara, începând de sâmbătă după-amiază.
(10 octombrie 2015)
49 vizualizări
REZULTATE BACALAUREAT 2018. Notele la BAC 2018 au fost afişate pe edu.ro
(4 iulie 2018)
773 vizualizări
Alte 13 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână; numărul total al îmbolnăvirilor depăşeşte 15.400, din care 59 de decese
(22 octombrie 2018)
81 vizualizări
Un nou aeroport modern în România. Actele pentru finanţare au fost semnate
(19 ianuarie 2022)
58 vizualizări
SUA şi Canada somate să scoată vizele pentru români
(12 septembrie 2013)
122 vizualizări
Autorităţile spun că pacientul care a murit acum o săptămână în Gorj făcuse vaccinul cu AstraZeneca, din lotul suspendat în acest moment, dar avea probleme cu inima.
(12 martie 2021)
183 vizualizări
SIE recrutează prin Facebook – "Testează-ţi abilităţile de spion"
(31 mai 2016)
149 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole