Cei mai buni epigramişti din România şi Republica Moldova şi-au încrucişat peniţele într-un “duel” literar devenit deja tradiţie în staţiunea Buşteni. Salonul de Umor “Ridendo Dicere Verum”, ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, a avut şi în acest an un program bogat din care nu au lipsit lansările de carte, expoziţia de caricatura a lui Costel Pătrăşcan, expoziţia de pictură semnata de Otilia Tărlăpan sau savuroasele epigrame compuse ad-hoc. Tema din acest an a concursului de epigramă a fost “D’ale Cotroceniului” dar a existat şi un premiu special cu tema suplimentară “Tenis la Buşteni” care a constat într-o uriaşă minge de tenis cu semnatura Simonei Halep şi a lui Ilie Năstase. Tradiţionalul concurs de epigrame a reunit, şi anul acesta, numeroşi epigramişti din ţară, cum ar fi George Corbu - Preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, Ştefan Cazimir - Membru al Uniunii Scriitorilor din România, precum şi doi epigramişti din Republica Moldova, Efim Tarlapan şi Gheorghe Bâlici. Evenimentul a debutat cu o lansare de carte - "Candela nestinsă", autori Mihai Sălcuţan şi Viorel Dinescu, urmată de momentul mult aşteptat - ”duelul epigramiştilor”. Epigramiştii prezenţi în pavilionul din curtea Muzeului Memorial “Cezar Petrescu” au constatat cu amărăciune că epigrama nu are prea mare trecere în rândul tinerilor.

„Suntem tot mai puţini rămaşi în vechea breasla a epigramiştilor, dar rămânem entuziaşti şi sperăm să atragem tot mai mulţi tineri spre această minunată ocupaţie şi anume duelul în epigrame.”, ne-a spus Radu Ionescu Danubiu – epigramist

Şi in acest an, manifestările desfăşurate în cadrul Salonului de Umor “Ridendo Dicere Verum” s-au bucurat de susţinerea şi prezenţa primarului Emanoil Savin, care şi-a amânat concediul pentru a putea participa la întâlnirea epigramiştilor.  Primarul staţiunii Buşteni nu a fost decât un simplu spectator şi a ţinut să adreseze o epigramă viitorului preşedinte al României.

“Vrei să ajungi la Cotroceni şi cu voturi din Buşteni?

Eu nu pot să-ţi fiu adept, cât e strâmb statul de drept!”

“Cred că cel care va veni la Cotroceni va trebui să îndrepte statul la maxim,  aceasta fiind şi tema acestei ediţii cu “D’ale  Cotroceniului “,  sugerată chiar de domnul preşedinte Quintus.”, ne spune Emanoil Savin – primarul oraşului Buşteni                                     

Câştigătorul celei de-a XIX-a ediţii a Salonului de Umor “Ridendo Dicere Verum” a fost Ioan Toderaşcu, urmat de Radu Ionescu Danubiu şi Elis Râpeanu care s-a clasat pe locul trei. Premiile oferite câştigătorilor au fost în acest an în valoare de aproximativ 3.500 de lei.