Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a spus că vrea să facă demersurile necesare pentru interzicerea telefoanelor mobile în sălile de curs.

”Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei, citat de Digi24.

Liviu Pop vrea să desfiinţeze şi elevul de serviciu. Motivul: oricine alticineva se poate ocupa de paza în şcoală, iar elevul nu va mai fi privat de actul educaţional.

„Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare si functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală ”, a mai spus Ministrul Liviu Pop la Buzău.