Copiii şi persoanele adulte care suferă de autism au nevoie de susţinere pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj transmis, duminică, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

"De zece ani, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii şi persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenţie şi înţelegere. Sunt oameni valoroşi, dar diferiţi, care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă", spune premierul Grindeanu, printr-un comunicat al Executivului.
Conform sursei citate, Guvernul se va alătura, şi în acest an, instituţiilor din România şi comunităţii internaţionale care marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, ca parte
a campaniei "Light It Up Blue".

Astfel, duminică, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această tulburare şi, totodată, de susţinere a demersurilor făcute pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea acestei afecţiuni, se mai arată în comunicat.

Pe 2 aprilie 2017, Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism ("World Autism Awareness Day") se află la cea de-a X-a ediţie, fiind marcată la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Clădiri importante din întreaga lume, precum Taipei World Financial Center, Emirates Spinnaker Tower din Portsmouth, Marea Britanie, Empire State Building din New York, Doha Tower din Qatar, celebrul altar cu faimoasa statuie Lady din Libanul vor fi iluminate în albastru pentru a marca Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism din 2017, potrivit site-ului www.autismspeaks.org.