Ediţia a XXV-a a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi va reuni 13 teatre din ţară, care, timp de 11 zile, vor prezenta 14 spectacole, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul Teatrului Dramatic 'Fani Tardini', Cristian Gheorghe, organizatorul manifestării.
Potrivit acestuia, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului, mulţi regizori cunoscuţi precum Ion Cojar, Lucian Sabados, Vlad Stănescu, Ion Sapdaru, Cristian Hadjiculea, Petre Bokor, Radu Nichifor, Diana Lupescu vor ajunge la Galaţi. Chiar dacă Cristian Gheorghe nu a vrut să dezvăluie numele tuturor actorilor care vor participa la manifestare, s-a aflat că pe scena festivalului vor juca, printre alţii, Ileana Stana Ionescu, Dan Puric, Silviu Biriş şi Cristian Iacob.
Printre spectacolele care se 'luptă' în acest an pentru premiile festivalului se numără 'Gaiţele' (Teatrul 'Maria Filotti' Brăila), 'Idolul şi Ion Anapoda' (Teatrul Naţional Bucureşti), 'Somnoroasa Aventură' (Teatru Mic Bucureşti), 'Căsătoria' (Teatrul din Arad). Galaţiul va intra în concurs cu spectacolul 'Peţitoarele', în regia lui Ion Sapdaru.
'Este o ediţie aniversară, este o ediţie bogată, este o ediţie care acoperă o suprafaţă destul de mare a României, pentru că aşa e normal, având în vedere că vorbim despre un festival naţional de teatru. Avem patru teatre din Bucureşti, avem Teatrul Nottara, Teatrul Naţional, Teatrul Mic şi Teatrul Bulandra în închiderea festivalului. Mă bucur că am reuşit să aducem Naţionalul şi Bulandra, ultimul în premieră în cadrul Festivalului Naţional de Comedie. Pe lângă aceste patru teatre din Bucureşti, vor mai veni Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul 'Sică Alexandrescu' din Braşov cu două spectacole, Teatrul 'Mihai Eminescu' din Botoşani, Teatrul 'Ioan Slavici' din Arad. Avem şi o trupă invitată din Bulgaria, care va prezenta un spectacol pe care gălăţenii îl ştiu, într-o altă variantă îl avem şi noi, 'Puşlamaua de la etajul 13', care la Teatrul din Ruse e jucat sub forma unui musical. Este o abordare interesantă pentru public. De asemenea mai vin în festival teatrele din Bârlad şi Giurgiu', a declarat Cristian Gheorghe.
Juriul festivalului este format din regizorul Alexa Visarion, actorii Vladimir Găitan, Virginia Rogin, scenograful de teatru Clara Lobonţ şi criticul de teatru Doina Papp.
Festivalul Naţional de Teatru de la Galaţi se va deschide pe data de 21 octombrie, cu spectacolul Teatrului Nottara din Capitală, '39 Trepte', o comedie după un film de Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor. Finalul evenimentului va fi pe 31 octombrie, atunci când pe scena dramaticului gălăţean va fi prezentată piesa 'Obiceiuri necurate', a Teatrului Bulandra din Bucureşti.
Referitor la biletele şi abonamentele destinate publicului larg, acestea au fost puse în vânzare încă de săptămâna trecută. Pentru spectacolele teatrelor din Capitală şi pentru piesa din festival a dramaticului gălăţean, 'Peţitoarele', acestea au fost epuizate. Valoarea unui abonament este de 390 lei, iar biletele variază ca preţ între 18,9 lei şi 52,5 lei.
Pentru organizarea festivalului, Consiliului Local Galaţi a alocat suma de 150.000 mii lei, la care se adaugă 17.000 lei proveniţi din sponsorizări pentru premii.
13 teatre din ţară participă la Festivalul Naţional de Comedie
16 octombrie 2013
- citeşte totul despre:
- abonament,
- concurs,
- bulgaria,
- premiile,
- puslamaua,
- brasov,
- visarion,
- sabados,
- romaniei,
- teatru
(68 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Schimbare importantă în Regulamentul Şcolar
(15 ianuarie 2015)
354 vizualizări
Probele de la Bacalaureat, online în România: explicaţia ministrului Educaţiei
(8 mai 2020)
155 vizualizări
Bursă lunară şi cazare gratuită pentru elevii unui colegiu din Timişoara, care nu absentează
(19 iunie 2017)
213 vizualizări
4.564 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(10 martie 2021)
39 vizualizări
5 persoane arestate, în dosarul minorilor germani ţinuţi în sclavie în Maramureş
(29 august 2019)
39 vizualizări
Epidemia de rujeolă ia amploare
(25 septembrie 2016)
347 vizualizări
Nelu Tătaru afirmă că multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia, iar în acest context restricţiile nu vor întârzia să apară
(21 septembrie 2021)
701 vizualizări
Atenţie! Carnetul de vaccinări al copilului a fost modificat!
(3 iunie 2015)
251 vizualizări
Cinci vieţi salvate după transplant. Donatorul, un copil de 7 ani
(10 noiembrie 2017)
49 vizualizări
Premierul Orban anunţă că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la un număr maxim de 20 de persoane care pot participa la acestea.
(12 octombrie 2020)
165 vizualizări
Se modifică numărul de ore la clasa pregătitoare, clasa a V-a şi clasa a IX-a. Proiect de OUG care prevede că schimbările se aplică din septembrie
(30 iulie 2020)
138 vizualizări
Austriecii, la un pas de a-şi desfiinţa armata
(23 octombrie 2014)
95 vizualizări
Al optulea caz de coronavirus în România, în judeţul Olt
(6 martie 2020)
73 vizualizări
A început programul “Litoralul pentru toţi”. Cât costă o cameră la mare
(16 mai 2016)
350 vizualizări
Arafat: Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească/ Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost/ Am văzut că de la normalitate până la un nou val grav putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni
(20 ianuarie 2021)
67 vizualizări
Ninsori, ploi şi vânt în aproape toată ţara, de marţi până miercuri dimineaţă
(20 februarie 2017)
147 vizualizări
Elevii din învăţământul profesional şi tehnic ”pot beneficia” de masă şi cazare gratuită
(4 aprilie 2017)
410 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole