Un eveniment experimental cu public numeros ar putea fi organizat în luna iulie pe litoralul românesc. Asociaţia Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente şi Beach Barurilor (RESTO) Constanţa propune autorităţilor să accepte o asemenea adunare cu peste o mie de participanţi, în condiţii stricte, pentru a vedea dacă pot fi reluate evenimentele de la malul mării.

 

Preşedinta onorifică a RESTO, Corina Martin, explică la RFI ce ar urma să se întâmple, dacă evenimentul test de pe litoral ar fi autorizat.

 

„Noi ne dorim practic să organizăm acest experiment şi nu singuri, ci împreună cu reprezentanţi ai DSP Constanţa şi ai Prefecturii Constanţa şi eventual ai altor instituţii, să lucrăm împreună şi să stabilim împreună condiţiile de acces, locaţia, tipul de eveniment, dacă este vorba de eveniment pe plajă, dacă este vorba de un eveniment stradal de tip gastronomic sau de promovare a tradiţiilor, vom hotărî şi aceste lucruri”, a declarat Corina Martin.

 

Aceasta susţine că dacă rezultatele vor fi bune, modelul poate fi extins.

 

„Important este să obţinem această aprobare, pentru ca şi acest experiment să se poată derula, la fel cum s-a întâmplat în Olanda, în Belgia sau în Spania.

 

Dacă rezultatele vor fi bune, înseamnă că avem argumente pe masa de discuţii cu Guvernul României, pentru ca în condiţiile pe care le vom stabili, acces probabil cu test Covid negativ sau cu prezentarea certificatului de vaccinare sau cu testare rapidă, să putem totuşi derula evenimente”, spune Corina Martin, citată de RFI.

 

 

 

 

 

Sursa: www.newsweek.ro