ANM a emis, miercuri, o atenţionare meteo de vreme rea. Alerta este valabilă în intervalul 22 ianuarie, ora 16:00 – 23 ianuarie, ora 20:00.

 

Vântul va sufla intens la munte, unde rafalele vor ajunge la peste 90km/h iar ninsoarea va fi viscolită. Local şi la cote mai reduse în Moldova şi Oltenia vântul va sufla cu 50-60km/h în timp ce în celelalte regiuni va sufla slab şi moderat.

 

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h.

 

În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local şi temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala şi în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăşi 55…65 km/h.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

 

 

 

Sursa: www.mgnews.ro