Simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a continuă joi cu proba la matematică, iar elevii care participă la simularea Balcaureatului au evaluare la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru cel real.
La simularea Examenelor Naţionale participă peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, probele fiind susţinute în şcolile în care aceştia învaţă.
Simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului a început luni cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar marţi, elevii de la şcolile sau din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale au susţinut proba la limba maternă.
Elevii clasei a VIII-a au joi ultima probă de la simularea Evaluării Naţionale, la matematică.
Simularea examenului de Bacalaureat este susţinută joi atât de elevii clasei a XII-a, cât şi de cei din clasa a XI-a, testarea fiind la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru cel real.
Ultima probă de la simularea Bacalaureatului va fi susţinută vineri doar de elevii clasei a XII-a, care au testare, la alegere, în funcţie de profil şi specializare, la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.
Rezultatele vor fi afişate în 31 martie, la unităţile de învăţământ, şi vor fi analizate prin discuţii cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.
Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.
În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.
Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, potrivit Ministerului Educaţiei.
Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naţionale a fost de 90,71 la sută (169.632 de elevi participanţi), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58 la sută.
În ceea ce priveşte simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 şi note peste 5 la toate probele) de 28,51 la sută la clasa a XI-a, respectiv 38,39 la sută la clasa a XII-a.
Probele de la examenul de Bacalaureat, susţinute din 6 iunie până în 30 iunie
Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia în 26 mai.
Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (16-17 iunie).
Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.
Simularea Examenelor Naţionale: Elevii clasei a VIII-a susţin proba scrisă la matematică, clasele a XI-a şi a XII-a au evaluare la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru cel real
16 martie 2017
- citeşte totul despre:
- simulare,
- evaluare nationala,
- bacaaureat,
- istori,
- matematica,
- elevi,
- scoli
(321 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Arafat: La acest moment, decizia este ca şcolile să înceapă în septembrie
(4 mai 2020)
282 vizualizări
Câţi răniţi în incendiul de la Colectiv mai sunt internaţi
(23 noiembrie 2015)
234 vizualizări
Avertizare de călătorie în Bulgaria, emisă de MAE. Joi şi vineri sunt în vigoare un Cod Portocaliu şi un Cod Galben de ninsori şi ploaie.
(10 ianuarie 2019)
75 vizualizări
Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti: Valul 4 determină cazuri grave la tineri sănătoşi care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinaţi.
(24 august 2021)
25 vizualizări
Proiect de lege: Statul să îşi asume eventuale complicaţii şi sechele care survin în urma vaccinării
(14 octombrie 2015)
226 vizualizări
Institutul Matei Balş anunţă că unul dintre pacienţii cu Covid s-a aruncat pe fereastră, de la etajul 2. Medicii atrag atenţia asupra depresiei asociate infecţiei cu coronavirus. Un incident similar a avut loc acum o săptămână la Sibiu.
(23 octombrie 2020)
162 vizualizări
Vremea extremelor, în România: cod GALBEN de VIJELII, COD ROŞU de CANICULĂ - Atenţionarea meteo, actualizată
(24 iunie 2021)
65 vizualizări
Coronavirus România, 12 mai. Peste 15.500 de cazuri şi 982 de decese
(12 mai 2020)
95 vizualizări
Misiune îndeplinită. Pompierii români trimişi în Grecia se întorc acasă, după ce incendiile au fost lichidate
(16 august 2021)
12 vizualizări
Fotografiile victimelor din Colectiv au fost furate de la altarul amenajat în faţa fostei fabrici „Pionierul”
(13 iunie 2017)
381 vizualizări
România va organiza anul viitor Olimpiada Internaţională de Matematică
(26 octombrie 2017)
59 vizualizări
Proiect MAI: Penitenciarele, exceptate de la avizarea sau autorizarea privind securitatea la incendiu
(14 noiembrie 2017)
496 vizualizări
Atenţionări de călătorie transmise de MAE: Furtuni şi precipitaţii abundente, în Croaţia şi Italia
(10 iulie 2019)
35 vizualizări
Agresorul româncei sechestrate în Italia, arestat; femeia se află într-un program de protecţie a martorilor
(26 noiembrie 2017)
472 vizualizări
Salariul mediu a crescut în septembrie cu 0,9%, la 1.698 lei
(6 noiembrie 2014)
43 vizualizări
România, locul al şaselea în topul statelor cu cele mai multe plângeri la CEDO
(21 aprilie 2016)
357 vizualizări
Hunedoara: 300 de mineri s-au blocat în subteran
(22 februarie 2016)
37 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole