Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române a transmis într-un comunicat de presă că  ,,în urma informării transmise de autorităţile din Republica Madagascar, la data de 14 mai a.c., cu privire la admiterea extrădării persoanei urmărite internaţional, Radu Ştefan Mazăre, Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acesteia”.

 

Poliţia anunţă că s-a constituit o escortă, formată din poliţişti români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internaţional.

 

Întoarcerea pe teritoriul României va avea loc luni, pe data de 20 mai 2019. Ieri, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall a anunţat că ,,procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Madagascar şi că sunt puse în aplicare de urgenţă dispoziţiile privind aducerea în ţară”.

 

Amintim că pe 8 mai Radu Mazăre a fost reţinut de autorităţile din Madagascar. Este condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru corupţie, dar a fugit din ţară în decembrie 2017, înainte de pronunţarea definitivă a sentinţei.

 

Consulul Madagascarului la Bucureşti a declarat în urmă cu câteva zile că Ministerul român de Externe ştia că ţara este gata pentru extrădarea lui Mazăre, ,,dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării de a ne trimite o copie a mandatului de arestare”. În replică, Teodor Meleşcanu a spus că România a trimis din februarie 2018 autorităţilor din Madagascar o copie a mandatului internaţional de arestare pe numele lui Radu Mazăre.

 

 

Sursa: www.biziday.ro