Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pune la dispoziţie două numere de telefon pentru familiile celor implicaţi în accident: 021.264.85.15 şi 021.264.85.16, potrivit unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a DSU.

"Sunt 3 decedaţi şi 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane şi unul de transport marfă", a spus George Grigore, comisar-şef de poliţie.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite.

"Acum la spital sunt undeva la 40 — 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situaţia este dinamică".

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanţă de trei — patru metri unul de celălalt.

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) şi vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo rutiere, respectiv la ceaţa foarte densă.

Comisar-şef de poliţie George Grigore a mai afirmat că la locul accidentului nu mai sunt persoane rănite, ci au rămas doar trupurile celor 3 decedaţi, care ar urma să fie transportate la IML.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, pentru AGERPRES, că în total au fost 57 de răniţi, iar 16 au refuzat să meargă la spital.

O echipă de medici de la Floreasca a evaluat răniţi la Spitalul din Lehliu Gară.

Potrivit lui Raed Arafat, 13 dintre răniţi se află la Spitalul din Lehliu Gară, o parte dintre ei urmând a fi aduşi la spitale din Bucureşti.

Digi 24