Peste 125.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, până sâmbătă după-amiază, la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 10.000 de persoane aşteptând la rând, pentru a ajunge la baldachin. În cele şase zile de pelerinaj, 190 de credincioşi au primit ajutor medical, iar alţi 28 au fost transportaţi la spital.

Pelerinii au continuat să stea la rând, sâmbătă după-amiază, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, aproximativ 10.000 de persoane aşteptând să ajungă la raclă, potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării Mobile a Jandarmeriei Bacău, Ionuţ Catană.

Timpul de aşteptare a fost de peste opt ore, rândul pelerinilor măsurând aproximativ un kilometru şi jumătate.

În cele şase zile de pelerinaj, peste 125.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, depuse într-un baldachin în curtea catedralei.

Totodată, 190 de credincioşi au primit îngrijiri medicale la punctul de prim-ajutor instalat în curtea catedralei, în timp ce 28 de persoane au fost transportate la spital, cu diverse afecţiuni.

Forţele de ordine au aplicat şi 60 de amenzi, în principal pentru tulburarea liniştii publice, în valoare totală de 14.000 de lei.

Vineri dimineaţă a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Mitropolitane, la care care au participat aproximativ 6.000 de persoane.

Nici un lider politic de la Bucureşti nu a fost prezent la slujbă, la evenimentul religios venind doar reprezentanţi ai administraţiei locale, şefi de instituţii din judeţ, precum şi parlamentari locali.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne depuse în curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil până duminică seară. când se va închiar pelerinajul de la Iaşi.

viewscnt