Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Sevil Shhaideh să fie numită ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Anterior, ministrul Telecomunicaţiilor, Sorin Grindeanu, lider al PSD Timiş, a declarat agenţiei MEDIAFAX că noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei va fi Sevil Shhaideh, secretar de stat în acelaşi minister, care va depune jurământul la ora 16.30.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că şedinta Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care urma să fie discutată demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD, a fost amânată întrucât la acea oră, respectiv 16.30, ar urma să depună jurământul noul ministru al Dezvoltării.

Sevil Shhaideh are 50 de ani şi este fina lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.

Postul de ministrul al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012.

Mediafax

foto> dcnews.ro